Seminar: Sajber bezbednost

Kako da se zaštitite od sajber napada u digitalnoj eri?

Digitalno okruženje je već dugo naša realnost, ne samo u pogledu poslovanja, već i svakodnevnih aktivnosti, kao što su zabava, kupovina ili informisanje. Tokom pandemije je naročito došao do izražaja značaj interneta i digitalizacije, bez čega se u savremenom društvu praktično više ne može. Međutim, digitalno okruženje karakterišu i brojni rizici po informacionu bezbednosti kojih često nismo svesni dok ne bude kasno, jer u svakom trenutku možete postati meta sajber napada.

Da bismo razumeli zašto je digitalna bezbednost toliko važna, najpre moramo da razumemo infrastrukturu interneta i kuda se to zapravo kreću naši podaci kada upišemo određenu veb adresu i pritisnemo “Enter”. Da li je internet u tehničkom i infrastrukturnom smislu zaista “globalna” mreža ili na to utiču neki drugi faktori? Ujedno, količina podataka o našim aktivnostima kada koristimo računare, mobilne telefone, šaljemo mejlove, četujemo ili delimo sadržaje na omiljenim društvenim mrežama konstantno se uvećava, a da nismo svesni šta to zapravo znači za našu digitalnu bezbednost.

Sve više smo okrenuti korišćenju brojnih onlajn servisa, kako u privatne tako i u poslovne svrhe. Samim tim izlažemo se značajnom broju rizika, kao što su kompromitacije naših naloga i uređaja, finansijske prevare, presretanje naših prepiski itd. Metode za špijunažu i vršenje sajber kriminala postaju sve naprednije i sofisticiranije tako da ih je sve teže prepoznati, što znači da moramo biti oprezni i imati na umu ove izazove. Momenat nepažnje može prouzrokovati veliku štetu i ugroziti godine vrednog rada.

Zato je neophodno da se zaštitite na najbolji način, a prvi korak ka tome je osvešćivanje o svim potencijalnim opasnostima. U septembru u Vinskoj kući Kovačević organizujemo seminar sa temom Sajber bezbednosti koji će okupiti vlasnike malih i srednjih preduzeća, menadžere, IT administratore i sve zainteresovane strane na koje može uticati tema zaštite od sajber napada.

Cena kotizacija sa popustom – 149
Za kupovinu 3 i više kotizacija obezbeđene su posebne pogodnosti. Za dodatne informacije o povlašćenim cenama kontaktirajte nas na 0114092613 i 0606648967

Cilj seminara je da vam objasni kakvi sve napadi i rizici postoje, sa kojim ciljevima se napadaju informacioni sistemi, kako da prepoznate da ste ugroženi i najvažnije, kako da se zaštitite. Pokušaćemo da pružimo neke od saveta i mera u cilju zaštite lične i organizacione bezbednosti u digitalnom okruženju, imajući u vidu da bez adekvatne edukacije, svesti o rizicima i primeni odgovarajućih preventivnih i reaktivnih mera i procedura je mnogo teže nositi se sa sajber incidentima.

Prijavite se za seminar kroz koji će vas voditi Bojan Perkov, stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u sajber zaštiti i koji će vam kroz zanimljiva i praktična predavanja odgovoriti na sva pitanja koja imate o sajber bezbednosti. Takođe, bićete u mogućnosti da se povežete sa kolegama iz struke, da razmenite iskustva i proširite svoju mrežu konekcija.

Predavač

Bojan Perkov

istraživač SHARE Fondacije

Bojan Perkov je istraživač SHARE Fondacije. Njegova interesovanja i područja rada uključuju slobodu izražavanja i onlajn medije, kao i druga pitanja u vezi sa digitalnim pravima i slobodama, poput govora mržnje, neutralnosti mreže, cenzure, zaštite podataka o ličnosti i digitalne bezbednosti.

Agenda

Septembar 2022, Vinska kuća Kovačević, Irig

Predavač: Bojan Perkov, istraživač SHARE Fondacije

 

Teme:

Blok 1 – 10:00h do 11:30h

 • Infrastruktura interneta
 • Kuda putuju naši podaci?
 • Šta metapodaci govore o nama

Pauza – 11:30h do 11:45h

Blok 2 – 11:45h do 13:15h

 • Rizici u digitalnom prostoru
 • Nadzor komunikacija (afera Pegasus…)
 • Sajber kriminal (ransomware, phishing…)

Pauza za ručak – 13:15h do 14:15h

Blok 3 – 14:15h do 15:45h

 • Zašto je važno da se zaštitimo u digitalnom prostoru?
 • Alati, mere i saveti

Iskoristite pogodnosti rane prijave

Ukoliko se na seminar prijavite do 30.09.2022. ostvarujete 35% popusta na kotizaciju 149 eur umesto 229 eur.

Učešćem na seminaru dobijate:

 • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnih predavača
 • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
 • materijale u elektronskom obliku
 • uverenje o odslušanom seminaru.

*Za kupovinu 3 i više kotizacija obezbeđene su posebne pogodnosti. Za dodatne informacije o povlašćenim cenama kontaktirajte nas na 0114092613 i 0606648967

ONLINE PRIJAVA: