16. oktobar 2024. Sky hotel Beograd

Otkrijte magiju veštačke inteligencije (AI) u grafičkom dizajnu

Dobro došli u svet gde vaša kreativnost ne poznaje granice! Naša radionica "Veštačka inteligencija u grafičkom dizajnu" je savršena prilika da istražite kako najnoviji AI alati mogu obogatiti vaš dizajnerski rad. Učinićemo složene tehnologije dostupnim i jednostavnim, osposobljavajući vas da kreirate remek dela brže i efikasnije.

Stefan Savanović

Stefan Savanović

predavač na radionici

ChatGPT: Vaš kreativni pisac

ChatGPT je kao imati najboljeg saradnika za pisanje. ChatGPT može biti izuzetno koristan alat u arsenalu svakog grafičkog dizajnera, nudeći bogatstvo mogućnosti za kreiranje tekstualnog sadržaja koji može obogatiti i nadopuniti vizuelni aspekt vaših projekata. Evo kako ChatGPT može pomoći vašem grafičkom dizajnu i kreativnosti, kao i koje sve sadržaje možete praviti uz njegovu pomoć:


Generisanje ideja i koncepta

 • Brainstorming za projekte: ChatGPT može pomoći u generisanju ideja i konceptualnih pravaca za vaše dizajnerske projekte, od vizuelnih identiteta do marketinških kampanja.
 • Razvoj priča za brendove: ChatGPT kreira uverljive priče koje stoje iza brendova, proizvoda ili kampanja, dodajući dubinu i emocionalnu povezanost sa vašom ciljnom publikom.

Kreiranje tekstualnog sadržaja

 • Pisanje sadržaja za web: ChatGPT generišite tekstove za web stranice, uključujući odeljke kao što su "O nama", usluge, opisi proizvoda, blog postovi, i FAQ sekcije.
 • Reklamni tekstovi i slogani: ChatGPT stvara efektne reklamne tekstove, slogane i tagline-ove koji privlače pažnju i prenose ključne poruke vašeg brenda.

Pomoć u dizajn procesu

 • Pisanje brifova - uputa za dizajn: ChatGPT može pomoći u formulisanju jasnih i detaljnih dizajn brifova, osiguravajući da su svi ciljevi projekta precizno definisani.
 • Priprema prezentacija i pitch-ova: ChatGPT generiše tekstove za prezentacije i pitch materijale koji jasno komuniciraju vrednost vaših dizajnerskih rešenja i ideja potencijalnim klijentima ili članovima tima.

Podrška u kreativnom pisanju

 • Pisanje skripti za video i animacije: ChatGPT kreira skripte za reklamne spotove, promotivne video materijale ili animacije koje prate vaše vizuelne projekte.
 • Stvaranje sadržaja za društvene mreže: ChatGPT generiše originalne tekstove za objave na društvenim mrežama, koje dopunjavaju vaše vizualne kreacije .

ChatGPT služi kao digitalni saradnik koji može značajno unaprediti vaš kreativni proces, omogućavajući vam da se fokusirate na vizuelne aspekte vaših projekata dok on preuzima deo tereta kreiranja tekstualnog sadržaja. Ovaj alat vam omogućava da brže iterirate ideje, razvijate dublje koncepte i efikasno komunicirate svoje vizije, čineći vaše grafičke dizajnove bogatijim i uverljivijim.

DALL-E: Vaš AI umetnik

DALL-E preobražava vaše reči I tekstualne opise u vizualni sadržaj. Evo raznovrsnih vizuelnih sadržaja koje možete stvarati pomoću DALL-E:

 • Ilustracije i digitalna umetnost: DALL-E kreira bogate i detaljne ilustracije za knjige, časopise, ili samostalne umetničke radove. DALL-E može stvoriti sve, od fantastičnih pejzaža do složenih, tematskih scena.
 • Logoi i brending elementi: DALL-E generiše jedinstvene logoe i elemente brendinga koji odgovaraju specifičnom tonu i stilu vašeg Brenda i sve to na osnovu opisa koji zadate.
 • Reklamni materijali: DALL-E stvara vizuelne sadržaje za reklame, uključujući web banere, plakate i druge promotivne materijale koji privlače pažnju i prenose vašu marketinšku poruku.
 • Korporativne fotografije: DALL-E generiše slike koje izgledaju kao profesionalno snimljene korporativne fotografije, idealne za izveštaje, prezentacije ili web stranice, bez potrebe za stvarnim foto seansom.
 • Portreti: DALL-E stvara portrete iz tekstualnih opisa, bilo da su u pitanju realistični prikazi osoba ili stilizovani likovni portreti za različite kreativne projekte.
 • Proizvodni dizajn i ambalaža: DALL-E istražuje ideje za dizajn proizvoda i ambalaže, brzo vizualizujući kako bi vaši koncepti mogli izgledati u stvarnosti.
 • Pozadine za video Igre i animacije: DALL-E kreira detaljne pozadine i okruženja za video igre, animacije ili digitalne scene, koje oživljavaju vašu narativnu viziju.
 • Vizuelni sadržaj za društvene mreže: DALL-E proizvodi privlačne vizuale koji će se isticati na društvenim mrežama, od Instagram I Facebook postova do Twitter headera, sve na osnovu kratkih tekstualnih uputa.


DALL-E nudi neograničene mogućnosti za kreativno izražavanje, omogućavajući vam da brzo prenesete svoje ideje iz reči u vizualni oblik. Bilo da radite na marketing kampanji, razvijate vizuelni identitet brenda, ili jednostavno istražujete nove umetničke izraze, DALL-E vam pruža alate da to ostvarite sa lakoćom i originalnošću.

Midjourney: Vaš putokaz ka vizuelnoj inovaciji

Sa Midjourney alatom, možete kreirati širok spektar vizuelnih sadržaja koji će obogatiti vaše projekte i dati im jedinstveni pečat. Evo nekoliko primera šta sve možete stvoriti koristeći ovu moćnu AI platformu:

 • Vizuelni identiteti i brending: Midjourney kreira sveobuhvatne vizuelne identitete koji obuhvataju logoe, tipografiju, boje i sve ostale elemente potrebne za izgradnju prepoznatljivog brenda.
 • Reklamni materijali: Midjourney proizvodi privlačne reklamne materijale poput plakata, letaka, bilborda i online banera koji privlače pažnju i komuniciraju vašu poruku na efektan način.
 • Digitalna umetnost i ilustracije: Midjourney stvara zadivljujuće digitalne umetničke radove i ilustracije koje možete koristiti u raznim medijima, od web stranica do štampanih izdanja.
 • Konceptualni dizajn: Midjourney razvija konceptualne dizajne za proizvode, ambalažu, enterijere, video igre… što omogućava brzu vizualizaciju ideja i koncepta.
 • Portreti i karakteri: Midjourney kreira portrete i dizajnira karaktere za knjige, igre, animacije, i drugo, dajući svakom liku jedinstveni izgled i osobenost.
 • Vizuelni sadržaj za društvene mreže: Midjourney pravi originalni vizuelni sadržaj specifično dizajniran za društvene mreže, koji će se istaći i angažovati vašu publiku.
 • Pozadine i scene: Midjourney dizajnira kompleksne pozadine i scene za upotrebu u video produkciji, digitalnim prezentacijama, ili kao umetnička dela.
 • Animacijski storyboard i layouts: Midjourney skicira i planira scene za animacije i filmove, kreirajući vizuelne rasporede koji pomažu u vizualizaciji krajnjeg proizvoda.


Midjourney alat nudi ogromnu fleksibilnost i kreativnu slobodu, omogućavajući vam da eksperimentišete i kreirate širok spektar vizuelnih sadržaja. Bez obzira da li ste u potrazi za inspiracijom za vaš sljedeći kreativni projekat ili želite da brzo realizujete kompleksne vizuelne ideje, Midjourney vam omogućava da to učinite na efikasan i inovativan način.

Šta ćete još saznati na radionici?

Na radionici ćete dobiti i uvod o drugim AI alatima koji mogu unaprediti vaš rad, uključujući:

 • Alate za dizajn logotipa koji vam pomažu da brzo stvarate profesionalne logoe.
 • Alate za kreiranje harmoničnih paleta boja i odabir idealnih fontova koji će vašim projektima dati konačni vizuelni identitet.
 • Alate za animaciju kojima možete dodati pokret vašim fotografijama ili vizualima, čineći ih dinamičnijim i atraktivnijim.
 • Alate za efikasnu pretragu fotografija, omogućavajući vam da pronađete savršene slike za vaše projekte bez dugotrajnog pretraživanja.

Ko vodi radionicu "AI grafički dizajner"

Stefan Savanović

Stefan Savanović

Stefan Savanović je predavač na radionici "AI grafički dizajner". Njegovo desetogodišnje dizajnersko iskustvo obuhvata rad sa nevladinim organizacijama, učešće u evropskim projektima, kao i saradnju sa domaćim i internacionalnim kompanijama. Njegov rad, koji se ističe kroz impresivan portfolio, odražava duboku posvećenost kreativnosti, preciznosti i inovaciji u svakom aspektu dizajna. Stefanova strast ne poznaje granice kada je u pitanju usavršavanje i sticanje novih znanja, što ga čini pravim ekspertom ne samo u oblastima UX/UI dizajna već i u psihologiji boja i tipografiji.
Njegova ekspertiza se proteže kroz širok dijapazon disciplina - od industrijskog grafičkog dizajna, pripreme za štampu, do brendiranja i kreiranja logotipa. Osim što poseduje tradicionalne veštine koje svakog grafičkog dizajnera čine istinski talentovanim, Stefan se izdvaja svojim dubokim razumevanjem digitalnog marketinga i primenom dizajna u te svrhe. Njegova tehnička veština nije ograničena samo na dizajn; on je takođe vešt u HTML-u i CSS-u, kao i u naprednoj obradi fotografija, video montaži i animacijama, što ga kvalifikuje kao Full Stack dizajnera.

Agenda radionice

""Veštačka inteligencija u grafičkom dizajnu"”

Mesto: Sky hotel Beograd
Datum: 16. oktobar 2024.

10-16h

Osnove i integracija AI u grafički dizajn

Uvod u veštačku inteligenciju u grafičkom dizajnu

 • Razumevanje kako AI menja pejzaž grafičkog dizajna.
 • Pregled i demonstracija ključnih AI alata relevantnih za grafički dizajn, uključujući ChatGPT i DALL-E.

Rad sa ChatGPT: Generisanje teksta za grafičke projekte

 • Upotreba ChatGPT za brainstorming ideja, razvoj koncepta i kreiranje tekstualnog sadržaja.
 • Praktična primena: Kreiranje reklamnih slogana i brend priča.

DALL-E: Preobražavanje teksta u vizualne sadržaje

 • Upoznavanje sa DALL-E alatom i njegovim sposobnostima pretvaranja teksta u slike.
 • Praktične vežbe: Stvaranje ilustracija i vizuelnih identiteta na osnovu tekstualnih opisa.

Kafe pauza

Napredne tehnike i praktična primena

Midjourney: Istraživanje novih vizuelnih mogućnosti

 • Detaljan pregled i primena Midjourney alata u kreiranju inovativnih vizuelnih identiteta i digitalne umetnosti.
 • Vežbe: Dizajniranje vizuala za digitalne kampanje.
 • Upotreba dodatnih AI alata u grafičkom dizajnu

Pauza za ručak

Pregled i demonstracija dodatnih AI alata za grafički dizajn:

 • Alati za dizajn logotipa i razvoj vizuelnog identiteta.
 • AI alati za kreiranje harmoničnih paleta boja i odabir fontova.
 • AI alati za animiranje elemenata na fotografijama.

Zaključci i koraci za dalji razvoj

 • Sumiranje ključnih učenja iz radionice.
 • Diskusija o budućim trendovima u AI i grafičkom dizajnu.
 • Saveti za dalje učenje i resursi za samostalno usavršavanje u oblasti AI grafičkog dizajna.

*Naziv i struktura agende radionice predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Uštedite 50 evra po učesniku uz EARLY BIRD rezervacije

early bird popust

Za prijave na radionicu u promo periodu cena iznosi 179 evra, tj. ostvarujete 50 evra uštede po učesniku radionice (EARLY BIRD rezervacije).

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Za prijave posle navedenog perioda, cena kotizacije po učesniku iznosi 229 evra.

* Za kupovinu 4 i više kotizacija dobijate dodatnih 10% popusta. Za više informacija kontaktirajte nas na 0114092613 i 0606648967.

Prijavite se na radionicu po promo ceni

Učešćem na radionici dobijate:

Zanimljivo praktično predavanje i korisne savete stručnog predavača

Materijale u elektronskom obliku

Uverenje o završenoj radionici

Ručak i osveženje

Tumačenja AI pojmova u industriji veštačke inteligencije

Mogućnost diskusije između predavača i učesnika, kao i između samih učesnika seminara

Networking - priliku da proširite svoju mrežu konekcija

10% popusta na sve buduće radionice, konferencije, seminare

Započnite svoju revoluciju u dizajnu sada


Da li ste spremni da unesete revolucionarne promene u svoj pristup grafičkom dizajnu? Da li želite da budete pionir u primeni veštačke inteligencije u svojim projektima? Onda je ovo vaš trenutak! Iskoristite jedinstvenu priliku i prijavite se odmah na našu radionicu "Primena veštačke inteligencije u grafičkom dizajnu". Ne dozvolite da vam izmakne šansa da budete deo ove transformacione radionice po specijalnoj Early Bird ceni. Ovo je ulaznica za budućnost dizajna koju ne želite propustiti.

©2024 Poslovna savršenost • Politika privatnosti