Adel Abusara - Biografija

adel abusara

Adel Abusara je stručnjak u oblasti sajber bezbednosti sa više od 10 godina radnog iskustva na nivou kreiranja politika.

Adel je tokom 2019. godine bio stipendista vlade Ujedinjenog Kraljevstva za usavršavanje u oblasti sajber bezbednosti na Univerzitetu Krenfild u Velikoj Britaniji. Svoje master studije u oblasti Evropskih politika je završio kao stipendista vlade Republike Francuske na Evropskom koledžu u Brižu, Belgija, a diplomske studije iz oblasti međunarodnih odnosa je završio kao stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva prosvete na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Njegovo iskustvo se bazira na radu na velikim projektima u međunarodnim i nevladinim organizacijama.

Adel je ispred organizacije za koju je tada radio, Misije OEBS-a u Srbiji, tokom 2017. godine bio član Radne grupe za pisanje Strategije informacione bezbednosti Republike Srbije. Jedan je od osnivača Petnica grupe. Takođe, jedan je od autora studije o sajber bezbednosti na Balkanu, prve takve studije u regionu.

Adel Abusara je trenutno angažovan kao koordinator projekta pri DCAF (Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga).

Posebne oblasti interesovanja su podizanje svesti i edukacija u oblasti sajber bezbednosti, kao i razvoj javno-privatnih partnerstava u ovoj oblasti.