HR seminar: Kako da prepoznate, zaposlite i zadržite kvalitetne mlade talente?

Možda više nego ikada do sada važi parola – na mladima svet ostaje.

Generacija Y, poznatija kao milenijalci (ljudi rođeni između 1980. i 2000. godine), preuzima primat na tržištu radne snage. I to svakim danom, a predviđa se da će do 2025. godine činiti oko 75% ukupne radne snage.

Za milenijalce se vezuju razne priče: da su nestalni, nelojalni, previše osetljivi, ne prihvataju autoritete i imaju nerealna očekivanja… Milenijalci su sigurno drugačiji od svojih starijih kolega po pitanju vrednosti i načina života. A to se definitivno odražava i na njihov posao.

Drugačije nije nužno loše, samo je drugačije. Veća fleksibilnost u radu, više slobodnog vremena, otvorenost i pristupačnost menadžmenta, želja za učenjem i napredovanjem, totalna upućenost na tehnologiju i internet – samo su neke od novina koje generacija Y unosi u poslovni svet.

Pametni HR menadžeri i poslodavci neće ovo ignorisati

Današnji proces zapošljavanja nikako ne može biti isti kao pre 5 ili 10 godina. Promenu strukture radne snage i dolazak milenijalaca – vaš HR sektor treba da dočeka spremno.

Dobri HR menadžeri i regruteri danas moraju biti i dobri prodavci. To znači da moraju da prepoznaju potrebe ciljne grupe (tj. kandidata-milenijalaca) i da joj prilagode ponudu (tj. radno mesto).

Počevši od oglasa za posao, preko razgovora i načina selekcije, pa sve do primanja u radni odnos – postoje novi trendovi koje treba uvesti.

Ako ste se u oglasu za posao fokusirali na zadatke i dužnosti, a benefite opisali samo kroz par kliše fraza; ako ste odmah diskvalifikovali nekog jer nema dovoljno iskustva; ako niste spremni da ponudite fleksibilnije radno vreme i više slobodnih dana; ako nemate razvijen sistem treninga i ako je dobra plata jedino što kandidat dobija…

Razmislite da li ste i dalje poželjna kompanija za rad za jednog milenijalca.

Zato, osvežite vašu HR strategiju – dođite na seminar

Pozivamo vas da nam se pridružite 17. septembar 2021. na seminaru “Kako da prepoznate, zaposlite i zadržite kvalitetne mlade talente”. Mesto održavanja seminara biće naknadno određeno.

Predavač je Sonja Jovanović, direktorka odeljenja za ljudske resurse u kompaniji EY Srbija i odgovorna za kancelarije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Tokom seminara imaćete priliku da saznate sve o načinima privlačenja i zadržavanja kvalitetnih mladih kadrova. A takođe ćete dobiti i priliku da pitate predavača i iznesete vaše mišljenje o regrutaciji i zapošljavanju milenijalaca.

Predavač

sonja-jovanovic

Sonja Jovanović

direktorka HR sektora

Dr Sonja Jovanović je regionalna direktorka Odeljenja za ljudske resurse u kompaniji EY. Pre nego što se pridružila kompaniji Ernst & Young, Sonja je bila HR direktor najveće osiguravajuće kompanije u Srbiji, gde je vodila odeljenje od 30 zaposlenih. Bila je Office manager u kompaniji Deloitte u Beogradu, gde je, upravljajući odeljenjem od 20 ljudi, morala da osigura da kancelarija funkcioniše efikasno.

Agenda

17. septembar 2021.

Predavač: Sonja Jovanović, direktorka odeljenja za ljudske resurse u kompaniji EY Srbija

Teme:

 • Ko su milenijalci (generacija Y) i ko su pripadnici Gen Z?
 • Različita očekivanja kandidata
 • Trendovi u zapošljavanju – iskustvo kandidata (candidate experience)
 • Uspešan talent menadžment – iskustvo zaposlenih (employee experience)
 • Gen Y i Gen Z u “školskoj klupi”. Gen Y i Gen Z na radnom mestu. Zašto bi milenijalci radije radili u start-up kompaniji nego u korporaciji?

 

 • Koji će poslovi biti zamenjeni veštačkom inteligencijom i koji poslovi ostaju dostupni Gen Y i Z? Zašto milenijalci imaju kratkoročne ciljeve u karijeri?
 • Kako motivisati milenijalce, a kako Gen X?
 • Ponašanje, očekivanja i sistem vrednosti Gen Y i Z
 • Metode regrutacije i selekcije, u skladu sa očekivanjima Gen Y
 • Građenje i promocija privlačne korporativne kulture – Korporativna kultura za 21. vek

 

 • Diskusija gostiju i predavača

Iskoristite pogodnosti rane prijave

Ukoliko se na seminar prijavite do 18.06.2021. ostvarujete 35% popusta na kotizaciju – 119 EUR umesto 184 EUR.
A za 3 i više kotizacija dobijate i dodatni popust, te cena po učesniku iznosi 99 EUR.

Šta sve dobijate učešćem na seminaru:

 • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnog predavača
 • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
 • materijale u elektronskom obliku
 • uverenje o odslušanom seminaru
 • osveženje i ručak.

Da se prijavite i dobijete sve potrebne informacije, možete se obratiti našem koordinatoru seminara, Aleksandri Vuković Manevski, na telefone 011 40 92 613 i 060 664 89 67.

 

*U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, edukacija će se održati online. 

ONLINE PRIJAVA: