Seminar: IT recruitment - kako se zapošljavaju programeri danas?

Jedan od glavnih izazova HR menadžera u sektoru zapošljavanja u IT industriji jeste kako pronaći kvalifikovani kadar. Čini se kao da je otvorenih pozicija i previše, kandidata i više nego dovoljno, ali zabrinjavajuće malo uspešnih spojeva. Gde nastaje problem? Može li se odgovornost pripisati kandidatima ili regruterima?

Činjenica je da odgovornost na obe strane, ali isto tako da je presudni trenutak na putu ka uspehu kod svih IT kompanija onaj kada shvate da kandidate jure njih, a ne oni kandidate.

U tome se IT regrutacija značajno razlikuje od svih ostalih.

Budžeti koje firme izdvajaju za HR agencije i zapošljavanje kandidata su ogromni. Globalna istraživanja pokazuju da je tokom 2020. godine prosečni trošak za zapošljavanje jednog novog zaposlenog, a koji uključuje i oglašavanje pozicije, radne sate regrutera i tehničkih intervjuera, ali i samu obuku novog zaposlenog, iznosio oko 4000$.

Saznajte kako da unapredite vaš proces zapošljavanja i privučete dobre programere.

Cena kotizacija sa popustom – 259
Za kupovinu 3 i više kotizacija obezbeđene su posebne pogodnosti. Za dodatne informacije o povlašćenim cenama kontaktirajte nas na 0114092613 i 0606648967

KAKO UNAPREDITI PROCES REGRUTACIJE U IT INDUSTRIJI?

Jedini ispravan način je edukacija. HR menadžment u IT sektoru se ne razlikuje značajno od bilo kog drugog, ali postoje određene specifičnosti, koje je neophodno poznavati, kako bi se sama regrutacija sprovodila na kvalitetniji način.

Regruter koji radi na ovakvoj poziciji mora poznavati terminologiju programera, developera, softver inženjera, QA testera i posedovati osnovno tehničko znanje, razumeti, a ne samo reprodukovati sve kvalifikacije koje se zahtevaju od kandidata. Znati kako da prepozna nedovoljno kompetentnog i ne izgubi dobrog kandidata.

Na dvodnevnom seminaru „IT recruitment – kako se zapošljavaju programeri danas?“, koji će se održati tokom septembra 2022. godine, od profesionalaca iz struke čućete kako izgledaju dobre prakse pri zapošljavanju, kako da dođete do tehničkog znanja, naučićete osnovnu IT terminologiju neophodnu za IT recruitment, ali i same tehnike zapošljavanja i regrutacije.

Bilo da ste direktor male IT kompanije i želite da unapredite svoje regruterske veštine, radite na HR poziciji u IT industriji i želite da smanjite troškove ili ste HR profesionalac koji želi da se prekvalifijuje za IT sektor, onda se na vreme prijavite na seminar koji će vam doneti ne samo nova znanja i već i nove kontakte.

Predavač - Stojan Trajković

CTO/IT Director
Stojan Trajković

Više od 15 godina je u IT industriji, na različitim pozicijama od programerskih do mendžarskih. Vodio je timove sa preko 30 ljudi i može se pohvaliti sa više od 50 uspešno završenih projekata. Trenutno radi kao CTO u kompaniji EvermedTV. Ima višegodišnje iskustvo senior softver developer-a/team lead-a u velikim svetskim IT kompanijama.

Predavač - Nenad Sićević

Suosnivač i direktor kreativne agencije “Storyline”

Nenad Sićević je suosnivač i direktor agencije “Storyline” koja pomaže klijentima da transformišu svoje priče i na inovativan i kreativan način pristupe rešavanju izazova sa kojima se suočavaju.

Agenda

Septembar 2022. Hotel Borkovac, Ruma, 10h

Dan I

 

 • Pregled stanja na tržištu rada za programerska zanimanja

 • Kako unaprediti već postavljene procese zapošljavanja

 • Kako izgleda trenutna sistematizacija radnih mesta u kompanijama

 • Tehnička terminologija i koja je to količina tehničkog znanja potrebna regruterima da dobro obavljaju svoj posao

 • Tech stack i šta moramo da znamo o tome

 • Alati koje možemo da iskoristimo da unapredimo procese

 • Candidate experience kao važan faktor za reputaciju kompanije:

  1. Personalizovani pristup u komunikaciji sa kandidatima

  2. Jasno postavljeni zahtevi i ciljevi regrutacije – Da li je ječi medior isto što i senior?

  3. Zadovoljan kandidat koji nije dobio posao je odličan ambasador za kompaniju

Dan II

 

 • Radionice – praktična primena alata da bismo postigli što bolje rezultate

Iskoristite pogodnosti rane prijave

Ukoliko se na seminar prijavite do 08.07.2022. ostvarujete 35% popusta na kotizaciju 259 eur umesto 399 eur. Kompanija Poslovna Savršenost snosi troškove smeštaja na bazi punog pansiona u hotelu Borkovac.

 

Učešćem na seminaru dobijate:

 • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnih predavača
 • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
 • materijale u elektronskom obliku
 • uverenje o odslušanom seminaru
 • noćenje, hranu i osveženje (smeštaj na bazi punog pansiona).

*Za kupovinu 3 i više kotizacija obezbeđene su posebne pogodnosti. Za dodatne informacije o povlašćenim cenama kontaktirajte nas na 0114092613 i 0606648967

ONLINE PRIJAVA: