Seminar: IT recruitment – Gde se kriju dobri programeri?

Jedan od glavnih izazova HR menadžera u sektoru zapošljavanja u IT industriji jeste kako pronaći kvalifikovani kadar. Čini se kao da je otvorenih pozicija i previše, kandidata i više nego dovoljno, ali zabrinjavajuće malo uspešnih spojeva. Gde nastaje problem? Može li se odgovornost pripisati kandidatima ili regruterima?

Činjenica je da odgovornost na obe strane, ali isto tako da je presudni trenutak na putu ka uspehu kod svih IT kompanija onaj kada shvate da kandidate jure njih, a ne oni kandidate.

U tome se IT regrutacija značajno razlikuje od svih ostalih.

Budžeti koje firme izdvajaju za HR agencije i zapošljavanje kandidata su ogromni. Globalna istraživanja pokazuju da je tokom 2020. godine prosečni trošak za zapošljavanje jednog novog zaposlenog, a koji uključuje i oglašavanje pozicije, radne sate regrutera i tehničkih intervjuera, ali i samu obuku novog zaposlenog, iznosio oko 4000$.

Zašto biste trošili toliko novca, kada možete sve to, jednostavno završiti i sami?

KAKO UNAPREDITI PROCES REGRUTACIJE U IT INDUSTRIJI?

Jedini ispravan način je edukacija. HR menadžment u IT sektoru se ne razlikuje značajno od bilo kog drugog, ali postoje određene specifičnosti, koje je neophodno poznavati, kako bi se sama regrutacija sprovodila na kvalitetniji način.

Regruter koji radi na ovakvoj poziciji mora poznavati terminologiju programera, posedovati osnovno tehničko znanje, razumeti, a ne samo reprodukovati sve kvalifikacije koje se zahtevaju od kandidata, ali i kako da prepozna „lažnog programera“ i ne izgubi dobrog kandidata.

Na dvodnevnom seminaru „IT recruitment: Gde se kriju dobri programeri?“, od profesionalaca iz struke HR-a, ali i IT-a čućete kako izgledaju dobre prakse pri zapošljavanju, kako da dođete do tehničkog znanja, naučićete osnovnu IT terminologiju neophodnu za IT recruitment, ali i same tehnike zapošljavanja i regrutacije.

Bilo da ste direktor male IT kompanije i želite da unapredite svoje regruterske veštine, radite na HR poziciji u IT industriji i želite da smanjite troškove ili ste HR profesionalac koji želi da se prekvalifijuje za IT sektor, onda se na vreme prijavite na seminar koji će vam doneti ne samo nova znanja i već i nove kontakte.

Predavač

Stojan Trajković

Stojan Trajković

CTO/IT Director

Više od 15 godina je u IT industriji, kao programer, ali i kao projektni menadžer. Vodio je timove sa preko 30 ljudi i može se pohvaliti sa više od 50 uspešno završenih projekata. Radio je kao senior softver developer za firme Fabrika NYC, Astra sport Bets i E-ducan, Anaii i Helbiz. 6 godina je proveo kao IT menadžer u firmama Telepaid i Qiwi.

Agenda

30.09. i 01.10.  – Hotel “Borkovac” Fruška Gora

Predavači: Stojan Trajković, generalni tehnički direktor EVERMEDTV i Sonja Jovanović, regionalna direktorka Odeljenja za ljudske resurse u kompaniji EY.

I dan

1. Regrutacija u IT sektoru

  • Šta su najveći recruitment i employee engagement izazovi biznisa danas
  • Šta biznis zamera HR-u i šta HR zamera biznisu
  • Profil idealnog IT kandidata: istine i mitovi
  • Da li su najuspešniji kandidati u procesu selekcije zaista najbolji performeri
  • Kako zaposliti boljeg od sebe

2. Regrutacija u IT sektoru

  • Najveći izazovi IT regrutacije
  • Specifičnosti zapošljavanja IT stručnjaka
  • Kako da HR prepozna i razume potrebe pozicije i tehnološke kvalifikacije
  • Juniori vs. seniori
  • Kako prepoznati „lažnog programera“
  • Tehnička znanja i veštine IT regrutera

II dan

Panel diskusija na temu IT regrutacije

Učesnici: Gosti iznenađenja

Predavač

sonja-jovanovic

Sonja Jovanović

direktorka HR sektora

Dr Sonja Jovanović je regionalna direktorka Odeljenja za ljudske resurse u kompaniji EY. Pre nego što se pridružila kompaniji Ernst & Young, Sonja je bila HR direktor najveće osiguravajuće kompanije u Srbiji, gde je vodila odeljenje od 30 zaposlenih. Bila je Office manager u kompaniji Deloitte u Beogradu, gde je upravljala odeljenjem od 20 ljudi.

Iskoristite pogodnosti rane prijave

Ukoliko se na seminar prijavite do 18.06.2021. ostvarujete 35% popusta na kotizaciju – 199 EUR umesto 306 EUR.
A za 3 i više kotizacija dobijate dodatni popust, te cena po učesniku iznosi 179 EUR.

Šta sve dobijate učešćem na seminaru:

 • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnih predavača
 • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
 • materijale u elektronskom obliku
 • uverenje o odslušanom seminaru
 • noćenje, hrana i osveženje.

Da se prijavite i dobijete sve potrebne informacije, možete se obratiti našem koordinatoru seminara, Aleksandri Vuković Manevski, na telefone 011 40 92 613 i 060 664 89 67.

 

*U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, edukacija će se održati online. 

ONLINE PRIJAVA: