Seminar: Employer branding – strategija pravljenja ``najpoželjnijeg`` poslodavca

Na današnjem tržištu poslova odnos snaga je promenjen. Najbolji kandidati biraju najbolje firme. A ne obrnuto. Zato, ako želite da vaš tim čine talentovani, kvalifikovani i kvalitetni zaposleni – vi morate postati njihov izbor. Vašu firmu oni treba da vide kao privlačno mesto za rad.

Najbolji način da privučite i zadržite najbolje ljude je employer branding, odnosno brendiranje poslodavca. To je strategija koja za rezultat ima pozicioniranje vaše kompanije kao poželjnog poslodavca u očima vaših postojećih zaposlenih i privlačenja najkvalitetnijih potencijalnih kandidata za rad u Vašoj kompaniji.

U uslovima povećanog „odliva mozgova“ i velike potražnje za kvalitetnim kadrovima, employer branding je neizostavna stavka svake uspešne regrutacije, ali i poslovanja u celini.

Pozitivan employer brend donosi brojne prednosti

Po istraživanju koje je sproveo LinkedIn, svaka firma koja aktivno i uspešno radi na izgradnji svog employer brenda može da očekuje:

 • smanjenje troškova zapošljavanja za čak 43%
 • duplo brže pronalaženje dobrih kandidata
 • duplo bolji kvalitet i kvalifikovanost kandidata
 • zadovoljnije i lojalnije zaposlene i čak 202% bolji učinak poslovanja.

Sa druge strane, u problemu ste ako imate lošu ili ako nemate nikakvu reputaciju

Nije tajna da, pre konkurisanja, kandidati firme „guglaju“, traže o njima podatke na društvenim mrežama, formumima, raspituju se kod prijatelja… I to čak 75% kandidata radi, od kojih će čak 37% preskočiti oglas za posao ukoliko nisu našli informacije o firmi na internetu. Ako su, kojim slučajem, čuli ili pročitali negativne stvari, čak 55% potencijalnih kandidata odbiće da radi za firmu sa lošom reputacijom.

Dakle, na gubitku su sve kompanije koje ne rade na izgradnji pozitivnog utiska ili čija je reputacija narušena. Njih kandidati zaobilaze. A to onda stvara dodatne troškove pri zapošljavanju, teže se zadržavaju kvalitetni ljudi i generalno se proces regrutacije komplikuje.

Ako ne promovišete vaše vrednosti i prednosti rada kod vas na sve strane (vaš sajt, portali za zapošljavanje, društvene mreže, forumi, blogovi, oglasi za posao, sajmovi za zapošljavanje…) – vi gubite, a dobri kandidati odlaze kod konkurencije.

To ne mora da bude tako.

Takođe, employer branding strategija, nije samo za kompanije sa negativnim kredibilitetom. I dobro ocenjeni poslodavci moraju kontinuirano da se bave employer brandingom i stalno prilagođavaju situaciji na tržištu rada.

Employer branding seminar – otkriva vam sve što treba da znate o najefektnijim strategijama na polju brendiranja poslodavca

Seminar će se održati 11. marta 2020. godine, u Micro Business Hub-u (Nemanjina 4, II sprat) i trajaće od 10 do 15.15h. Za to vreme imaćete priliku da saznate sve bitne stvari o uspešnom brendiranju poslodavca. 

Dobrodošli su svi HR, PR, IT i marketing stručnjaci, kao i viši i top menadžment u kompanijama (direktori sektora, generalni direktori, vlasnici malih i srednjih kompanija, preduzetnici i svi oni koji žele da se bave ovom popularnom temom).

Predavač na seminaru je Marko Vidović, koji se svakodnevno bavi employer brandingom u kompaniji Enjoy.ing i intenzivno osmišljava i razvija nove employer branding strategije, prateći svetske trendove.

Na seminaru ćete imati čast da čujete iskustvo i uspešnu priču, koja nam dolazi iz svetski poznate IT kompanije, kroz gostujućeg predavača Luku Paunovića, tvorca employer branding strategije u kompaniji “Ubisoft”, jednom od najpoželjnijih IT poslodavaca u Srbiji.

Predavač

marko vidovic

Marko Vidović

Employer Branding Manager u kompaniji Enjoy.ing

Marko Vidović je Employer Branding & Communication Manager u kompaniji Enjoy.ing, koja se bavi razvojem softvera. Višegodišnje iskustvo u oblasti marketinga i komunikacija stekao je u kompaniji Delta Holding, gde je radio kao Menadžer za digitalne komunikacije. 

Agenda

11. mart 2020. 10:00 – 15:15

Lokacija: Micro Business Hub, Nemanjina 4, II sprat

Predavač: Marko Vidović je Employer Branding & Communication Manager u kompaniji Enjoy.ing

10:00 – 10:15     Registracija gostiju

10:15 – 11:45     Prvi deo predavanja

 • Šta je employer brending, odnosno brendiranje poslodavca
 • Brendiranje poslodavca i brendiranje kompanije: sličnosti i razlike
 • Kako kandidati mere poželjnost poslodavca – istraživanje
 • Određivanje ciljeva i target grupe, tj. ko su naši kandidati
 • Šta je EVP (Employer Value Proposition) i kako se određuje
 • Employer Branding i Digitalni kanali komunikacije (website, društvene mreže…)
 • Employer Branding i direktan kontakt sa kandidatima
 • Zaposleni kao ambasadori brenda

 11:45 – 12:15     Pauza za kafu

12:15 – 13:25     Drugi deo predavanja

 • Razvoj Employer Branding strategije
 • Najbolji primeri u praksi – gostujući predavač, Luka Paunović iz kompanije Ubisoft

13:25 – 14:15     Pauza za ručak

14:15 – 15:15     Treći deo predavanja

 • Rekapitulacija
 • Pitanja prisutnih i diskusija

Gostujući predavač

luka paunovic

Luka Paunović

Communication and CSR specialist u kompaniji Ubisoft

Luka Paunović je Specijalista za komunikacije u beogradskom studiju kompanije Ubisoft. Zadužen je za internu i eksternu komunikaciju, pre svega za koordinaciju employer branding aktivnosti u kompaniji. Nakon završenih studija psihologije na Univerzitetu u Londonu, i stečenog zvanja Master Identity, Culture and Power, Luka je radio kao projektni menadžer u nevladinom sektoru, baveći se primarno javnom diplomatijom. Poslednjih godina, razvija employer branding startegije i aktivnosti u kompaniji Ubisoft, trećem najpoželjnijem IT poslodavcu u Srbiji.

Iskoristite pogodnosti rane prijave

Sve do 29.10.2020. ostvarujete 35% popusta na kotizaciju – 12.900 dinara umesto 20.000 dinara.
A za 3 i više kotizacija dobijate još 10% dodatnog popusta – 10.900 dinara.

Šta sve dobijate učešćem na seminaru:

 • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnog predavača
 • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
 • materijale u elektronskom obliku
 • uverenje o odslušanom seminaru
 • osveženje i ručak.

Da se prijavite i dobijete sve potrebne informacije, možete se obratiti našem koordinatoru seminara, Aleksandri Vuković Manevski, na telefone 011 40 92 613 i 060 664 89 67.

ONLINE PRIJAVA: