Webinar: E-trgovina – kako pravno zaštititi svoju online prodavnicu

Donošenjem zakona o elektronskoj trgovini, e-commerce je još 2019. godine izašao iz sive zone i nosi sa sobom niz pratećih regulativa koje je neophodno ispuniti. To znači da uveliko nije moguće poslovati „na crno“ online, jer pravni sistem Srbije priznaje elektronsku razmenu dobara kao legalan vid posla i kao takav mora biti u saglasnosti sa propisima.

Kupovina preko interneta je i pre 2020. godine pokazivala znake rasta u Srbiji, ali podaci pokazuju da se tokom aktuelne zdravstvene krize broj ovakvih transakcija udvostručio, pa tako danas duplo više ljudi kupuje odeću, obuću, hranu, male kućne aparate, kao i računare i prateću opremu – online.

Bilo da imate svoj web shop ili tek planirate da ga pokrenete, neophodno je da budete pokriveni i sa pravnog aspekta, kako biste u svakom trenutku držali konce u svojim rukama i bili sigurni da poslujete u skladu sa zakonom.

Prijavom na ovaj webinar obezbeđujete sebi mogućnost da čujete iz prve ruke i od stručnjaka tačan sled koraka koji vam je neophodan kako biste otvorili svoju online prodavnicu i uskladili je sa pravnom regulativom.

Predavač, advokat Dragan Milić, biće vam u svakom trenutku na raspolaganju tokom webinara, kako bi odgovorio na sva vaša pitanja i rešio dileme na koje ste do sada naišli ili koje vam se rađaju.

Nakon ovog webinara, bićete opremljeni da „legalizujete“ svoju ideju i da otvorite web shop bez glavobolja vezanih za papirologiju i administraciju.

Predavač

dragan milic advokat

Dragan Milić

advokat

Advokat Dragan Milić, osnivač advokatske kancelarije “Milić”, je specijalista za zaštitu podataka o ličnosti, pravo interneta, pravo intelektualne svojine, medija i IT pravo.

Agenda

03. mart 2021. 

Webinar: Putem Zoom-a

Predavač: Advokat Dragan Milić, osnivač advokatske kancelarije “Milić”, je specijalista za zaštitu podataka o ličnosti, pravo interneta, pravo intelektualne svojine, medija i IT pravo.

Teme webinara:

 • Koji zakoni regulišu e-trgovinu
 • Način regulisanja prodaje na daljinu
 • Prava i obaveze kupca i prodavca u procesu e-trgovine
 • Internet platforma, internet prodavnica, dropšiping, špekultivne aktivnosti, nepoštena tržišna utakmica
 • Komercijalna poruka i regulisanje slanja mailova potrošačima
 • Potrošačka prava
 • Elektronski ugovori
 • Pravilnik o reklamacijama
 • Obavezni obrasci i akti
 • Regulisanje zaštite podataka o ličnosti korisnika
 • Značaj registracije žiga za elektronsku trgovinu

Kotizacija za učešće na webinaru

Sve do 04.03.2021. ostvarujete 60% popusta na kotizaciju – 8.950 dinara umesto 22.000 dinara.
A za 3 i više kotizacija dobijate još 10% dodatnog popusta – 8.000 dinara.

Prijavite se na vreme i obezbedite svoje mesto na webinaru koji će vam pomoći da savladate tešku pravnu terminologiju i uskladite svoje online poslovanje sa zakonskom regulativom.

Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na brojeve telefona: 011 40 92 613 i 060 664 89 67 ili se prijavite putem prijavnog formulara ispod.

ONLINE PRIJAVA: