Webinar: Employer branding – strategija pravljenja ``najpoželjnijeg`` poslodavca

Na današnjem tržištu poslova odnos snaga je promenjen. Najbolji kandidati biraju najbolje firme. A ne obrnuto. Zato, ako želite da vaš tim čine talentovani, kvalifikovani i kvalitetni zaposleni – vi morate postati njihov izbor. Vašu firmu oni treba da vide kao privlačno mesto za rad.

Najbolji način da privučite i zadržite najbolje ljude je employer branding, odnosno brendiranje poslodavca. To je strategija koja za rezultat ima pozicioniranje vaše kompanije kao poželjnog poslodavca u očima vaših postojećih zaposlenih i privlačenja najkvalitetnijih potencijalnih kandidata za rad u Vašoj kompaniji.

U uslovima povećanog „odliva mozgova“ i velike potražnje za kvalitetnim kadrovima, employer branding je neizostavna stavka svake uspešne regrutacije, ali i poslovanja u celini.

Pozitivan employer brend donosi brojne prednosti

Po istraživanju koje je sproveo LinkedIn, svaka firma koja aktivno i uspešno radi na izgradnji svog employer brenda može da očekuje:

 • smanjenje troškova zapošljavanja za čak 43%
 • duplo brže pronalaženje dobrih kandidata
 • duplo bolji kvalitet i kvalifikovanost kandidata
 • zadovoljnije i lojalnije zaposlene i čak 202% bolji učinak poslovanja.

Sa druge strane, u problemu ste ako imate lošu ili ako nemate nikakvu reputaciju

Nije tajna da, pre konkurisanja, kandidati firme „guglaju“, traže o njima podatke na društvenim mrežama, formumima, raspituju se kod prijatelja… I to čak 75% kandidata radi, od kojih će čak 37% preskočiti oglas za posao ukoliko nisu našli informacije o firmi na internetu. Ako su, kojim slučajem, čuli ili pročitali negativne stvari, čak 55% potencijalnih kandidata odbiće da radi za firmu sa lošom reputacijom.

Dakle, na gubitku su sve kompanije koje ne rade na izgradnji pozitivnog utiska ili čija je reputacija narušena. Njih kandidati zaobilaze. A to onda stvara dodatne troškove pri zapošljavanju, teže se zadržavaju kvalitetni ljudi i generalno se proces regrutacije komplikuje.

Ako ne promovišete vaše vrednosti i prednosti rada kod vas na sve strane (vaš sajt, portali za zapošljavanje, društvene mreže, forumi, blogovi, oglasi za posao, sajmovi za zapošljavanje…) – vi gubite, a dobri kandidati odlaze kod konkurencije.

To ne mora da bude tako.

Takođe, employer branding strategija, nije samo za kompanije sa negativnim kredibilitetom. I dobro ocenjeni poslodavci moraju kontinuirano da se bave employer brandingom i stalno prilagođavaju situaciji na tržištu rada.

Employer branding webinar – otkriva vam sve što treba da znate o najefektnijim strategijama na polju brendiranja poslodavca

Webinar će se održati putem Skajpa, 10. februara 2021. godine i trajaće od 10 do 15h. Za to vreme imaćete priliku da saznate sve bitne stvari o uspešnom brendiranju poslodavca. 

Dobrodošli su svi HR, PR, IT i marketing stručnjaci, kao i viši i top menadžment u kompanijama (direktori sektora, generalni direktori, vlasnici malih i srednjih kompanija, preduzetnici i svi oni koji žele da se bave ovom popularnom temom).

Predavač na webinaru je Marko Vidović, koji se svakodnevno bavi employer brandingom u kompaniji Engineering Software Lab i intenzivno osmišljava i razvija nove employer branding strategije, prateći svetske trendove.

Predavač

marko vidovic

Marko Vidović

Employer Branding Manager u kompaniji Engineering Software Lab

Marko Vidović je Employer Branding & Communication Manager u kompaniji Engineering Software Lab, koja se bavi razvojem softvera. Višegodišnje iskustvo u oblasti marketinga i komunikacija stekao je u kompaniji Delta Holding, gde je radio kao Menadžer za digitalne komunikacije. 

Agenda

10. februar 2021. 10:00 – 15h

Webinar: Online putem Skajpa

Predavač: Marko Vidović je Employer Branding & Communication Manager u kompaniji Engineering Software Lab

Prvi deo predavanja

 • Šta je employer brending, odnosno brendiranje poslodavca
 • Brendiranje poslodavca i brendiranje kompanije: sličnosti i razlike
 • Kako kandidati mere poželjnost poslodavca – istraživanje
 • Određivanje ciljeva i target grupe, tj. ko su naši kandidati
 • Šta je EVP (Employer Value Proposition) i kako se određuje
 • Employer Branding i Digitalni kanali komunikacije (website, društvene mreže…)
 • Employer Branding i direktan kontakt sa kandidatima
 • Zaposleni kao ambasadori brenda

Drugi deo predavanja

 • Razvoj Employer Branding strategije

Treći deo predavanja

 • Rekapitulacija
 • Pitanja prisutnih i diskusija

Iskoristite pogodnosti rane prijave

Sve do 28.01.2021. ostvarujete 50% popusta na kotizaciju – 7.950 dinara umesto 15.900 dinara.
A za 3 i više kotizacija dobijate još 10% dodatnog popusta – 7.150 dinara.

Šta sve dobijate učešćem na webinaru:

 • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnog predavača
 • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
 • materijale u elektronskom obliku
 • uverenje o odslušanom webinaru.

Da se prijavite i dobijete sve potrebne informacije, možete se obratiti našem koordinatoru webinara, Aleksandri Vuković Manevski, na telefone 011 40 92 613 i 060 664 89 67.

ONLINE PRIJAVA: