Zaštita podataka o ličnosti - Data protection officer (DPO) seminar u Beogradu

Šta nam donosi novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i kako da se usaglasite sa novim propisima

21. avgusta 2019. zvanično je stupio na snagu novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (ZZPL).

Ovaj Zakon se direktno oslanja na sada već poznati GDPR (Opšta uredba EU o zaštiti podataka o ličnosti). To znači da su sada i srpske kompanije u obavezi da poštuju vrlo stroge, evropske standarde u pogledu zaštite ličnih podataka koje obrađuju – bilo da su u pitanju podaci zaposlenih, klijenata, kupaca…

Spremni ili ne – ZZPL kuca na vrata! Da li ste usklađeni sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti?

Šansa da vaša firma ne obrađuje nikakve podatke o ličnosti i da, stoga, ne treba da vas dotiče ovaj zakon – gotovo je nemoguća.

Jer podaci o ličnosti nisu samo ime, adresa, broj telefona… Podatak o ličnosti može biti i nečija IP adresa ili istorija ponašanja na društvenim mrežama. Zato, u eri digitala, praktično nema firme koja u okviru svog poslovanja ne obrađuje lične podatke.

ZZPL je u ovu oblast uveo brojne novine, koje zahtevaju da se poslovanje promeni i uskladi sa novim Zakonom.

U prvi plan su stavljena prava ljudi čiji se podaci obrađuju, dok su pravnim licima nametnute nove obaveze i odgovornosti.

Pored raznih tehničkih i organizacionih mera, ZZPL je uveo i nova kadrovska rešenja. Sada veliki broj kompanija ima obavezu da interno ili eksterno angažuje posebno, stručno lice za zaštitu podataka o ličnosti ili DPO (Data Protection Officer).

A što se tiče kazni – one su duplo veće u odnosu na prethodni Zakon. Tako sada za kršenje ZZPL-a možete platiti kaznu i do 2.000.000 dinara. Ili čak do 20 miliona evra – ako ste poslovno povezani sa zemljama EU. Jer tada se na vas odnosi i GDRP, čije su kazne drakonske.

Ako imate nedoumice oko tumačenja i primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti – rešite ih što pre

Jer usklađivanje sa novim propisima može da traje i nekoliko meseci, čak i da vam je sve kristalno jasno.

Zato se informišite na vreme – i to od prave osobe – i stavite usklađivanje sa ZZPL-om u listu vaših prioriteta.

Mi ćemo vam pomoći u tome.

Pozivamo vas na seminar Zaštita podataka o ličnosti – Data protection officer (DPO)

Kompanija Poslovna savršenost organizuje seminar Zaštita podataka o ličnosti – Data protection officer (DPO) u Beogradu, 18. marta 2021.

Dođite, jer ćete imati jedinstvenu priliku da slušate i pitate jednog od najvećih stručnjaka u Srbiji za oblast zaštite podataka, advokata Dragana Milića.

Saznaćete sve o novom Zakonu, njegovom odnosu sa GDPR-om, ali i najvažnije – prave i pouzdane preporuke za usaglašavanje poslovanja sa novim propisima.

Seminar će trajati od 10:00 do 14:30h sa pauzama za kafu i ručak, a održaće se 18. marta u Belgrade City Hotel-u, Savski trg 7. 

Za to vreme advokat Dragan Milić će vam, na lak i razumljiv način, prezentovati novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Zatim ćemo otvoriti diskusiju i dobićete priliku da postavljate pitanja predavaču.

Dobrodošli su svi HR, IT, marketing stručnjaci, zaposleni u sektoru korisničkog servisa, prodaje, finansija, vlasnici, direktori i menadžeri kompanija, pravnici, zaposleni u zdravstvu, obrazovanju… Zapravo, svako ko želi da sazna iz prve ruke i od priznatog stručnjaka kako da sa ZZPL-om „bude na ti“, a ne u klinču.

Predavač

dragan milic advokat

Dragan Milić

advokat

Advokat Dragan Milić, osnivač advokatske kancelarije “Milić”, je specijalista za zaštitu podataka o ličnosti, pravo interneta, pravo intelektualne svojine, medija i IT pravo.

Agenda

18. mart 2021. 10:00 – 14:30

Teme:

  • Pravo na privatnost u opštem smislu i uticaj interneta
  • Razlozi za donošenje GDPR-a i njegove osnovne karakteristike
  • Zašto je važna Preambula GDPR-a?
  • Odnos Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i GDPR-a
  • Šta su sve podaci o ličnosti, a šta posebne kategorije tih podataka?
  • Koji su pravni osnovi obrade podataka?
  • Kada je potrebno pribaviti pristanak na obradu, a kada ne?

 

  • Koja prava imaju lica na koja se podaci odnose?
  • Učesnici u postupku prikupljanja i obrade – Rukovalac, Obrađivač, itd.
  • Kada je potrebno voditi Evidenciju aktivnosti obrade?
  • Kada je potrebno angažovati Data protection officer-a?
  • Obrada podataka o ličnosti zaposlenih od strane poslodavca
  • Koja su ovlašćenja nadzornog organa? Sudski i inspekcijski nadzor

 

  • Preporuke pravnim licima za usaglašavanje sa novim propisima. Diskusija gostiju i predavača

Kotizacija za učešće na seminaru

Ukoliko se na seminar prijavite do 28.01.2021. ostvarujete 35% popusta na kotizaciju – 119 EUR umesto 184 EUR.

Za 3 i više kotizacija dobijate i dodatni popust, te cena po učesniku iznosi 99 EUR.

Šta sve dobijate učešćem na seminaru:

  • zanimljivo predavanje i korisne savete stručnog predavača
  • mogućnost diskusije i postavljanja pitanja
  • materijale u elektronskom obliku
  • uverenje o odslušanom seminaru
  • osveženje i ručak.

Da se prijavite i dobijete sve informacije koje vas interesuju, možete kontaktirati našu koordinatorku upisa Aleksandru Manevski na telefon 011 40 92 613, svakog radnog dana od 10 do 17h.

 

*U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, edukacija će se održati online. 

ONLINE PRIJAVA: